Publicat 27 d'Octubre de 2015 in General, Notícies - 0 comments - 0

El passat dimarts a la tarda SUBMON i Accionatura, vam fer un acte de tancament del projecte “Consolidació i promoció de l’etiqueta de consum responsable #PeixDeCustòdia”, on vam poder explicar aquesta iniciativa de Custòdia Marina i la importància d’involucrar al sector pesquer.

A la xerrada, que va tenir lloc a l’Espai Jove La Fontana del barri de Gràcia, es va començar explicant el projecte de custòdia marina que SUBMON duu a terme a l’espai de Canyons del Maresme des de l’any 2008, posant de rellevància els valors ecològics de la zona, com els cetacis, i la importància d’implicar als diferents sectors usuaris en la seva conservació.

xerrada 4 (2)

Una vegada posats en context, es va parlar de la situació de la pesca a les nostres costes i de la voluntat de promoure  un consum de  peix de forma responsable, i es va presentar el treball realitzat al llarg d’aquest any per les dues entitats per poder oferir un producte lligat a aquest projecte de conservació: el #PeixDeCustòdia. Es tracta de peix pescat a les nostres costes, a l’espai de custòdia marina, que ha estat capturat amb arts selectives i de baix impacte en el medi i que amplia l’oferta de consum, promovent espècies de baix valor comercial. Actualment es pot trobar aquest producte a diferents peixateries i restaurants del Barcelonès i el Maresme, i s’han organitzat una sèrie d’activitats i eines per a donar a conèixer aquesta identificació i facilitar-ne el consum, com el receptari online de #PeixDeCustòdia. Aquesta fase del projecte ha estat realitzada gràcies a el suport que les dues entitats han rebut de part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

xerrada 3 bona

Estem molt contents de com va funcionar l’acte d’ahir, on en una sala del tot plena es van ajuntar interessats en el projecte però també peixaters, treballadors de mercats, inspectors  de qualitat, etc, que van permetre debatre durant bona estona sobre tot l’àmbit d’actuació del projecte.

Podeu trobar més informació del projecte i on trobar #PeixDeCustòdia a http://www.canyonsdelmaresme.cat/peix-de-custodia-2/.

Moltes gràcies a tots els assistents a l’acte d’ahir, i també gràcies avançades a tots el que a partir d’ara en fareu difusió :)

xerrada 2

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *