Crònica del 4rt taller de neteja de #PeixDeCustòdia

Publicat 20 d'Abril de 2015 in General - 0 comments - 0

El dissabte 11 d’abril SUBMON va realitzar el quart taller de neteja de peix amb els pescadors que porten la cistella de #PeixDeCustòdia, dins el marc dels projectes d’Educació i Sensibilització Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de Generalitat de Catalunya #EiSA2015, que enguany compta amb el suport d’Acciónatura.

Ramón explicant a tots

Fa més d’un any i mig SUBMON va iniciar el projecte de #PeixDeCustòdia, per tal d’oferir peix fresc, de proximitat i pescat de forma responsable per pescadors artesanals de l’espai de custòdia marina de Canyons del Maresme. Al voltant d’aquest projecte s’organitzen altres activitats, com el taller de neteja de peix que es va realitzar aquest passat dissabte per famílies inscrites a la cistella.

El pescador artesanal, en Ramon Tarridas, acompanyat de la seva dona Lucía, ens va ensenyar com s’ha de procedir per esbudellar, netejar i filetejar el peix. La desena de famílies que van participar van observar com ho feia ell, i després van poder practicar amb la seva cistella de peix, en la que hi havia pagells, besucs, sargs, variades, rates, sorells, verats, bisos, sípies i també petxina lluent.

Ramon explicant a Marta

20150411_115642

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Ramón, a més d’explicar el que s’ha de tenir en compte a l’hora de filetejar, segons si es tracta d’un peix blau o d’un peix blanc, d’un sorell o d’una rata, també va demostrar com es neteja i prepara una sípia. Durant tot el taller va anar donant consells de conservació i preparació, coses senzilles però molt practiques, i fins i tot ens va fer riure amb algun acudit.

peixos i material a punt

primer pla menjar

 

 

 

 

 

 

 

Finalment va fer una demostració de com cuinar, de forma ràpida i senzilla, uns filets fins de sorell marinat amb sal, uns filets de sorell a la planxa i unes petxines amb picada d’all i julivert. Allà mateix vam comprovar, acompanyat de vi, que va quedar boníssim, i amb aquest bon gust de boca les famílies van marxar cap a casa amb la seva cistella de #PeixDeCustòdia, tot ben filetejat i  apunt per a ser cuinat.

tots al voltant de la taula

Moltes gràcies a tots!

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *