Noves activitats dins el projecte #PeixDeCustòdia

Publicat 1 d'Abril de 2015 in Notícies - 0

Des de SUBMON s’han organitzat dues activitats relacionades amb el projecte #PeixDeCustòdia per a aquest mes d’abril: un taller de neteja i filetejat de peix, l’11 d’abril, i una xerrada sobre com es pesquen i quines són les espècies que trobem a la nostra cistella de peix, el 17 d’abril.

TALLER DE NETEJA DE PEIX.

En aquest taller els mateixos pescadors que porten la cistella cada setmana ensenyaran a netejar, esbudellar i filetejar el peix, a l’hora que donaran consells pràctics sobre com preparar-lo, conservar-lo i cuinar-lo. Ja se n’han realitzat uns quants i han estat tot un èxit! Per a aquest dia també es farà comanda de cistelles, així aprendreu a netejar amb el vostre propi peix i us l’endureu a casa ja net.

Material que cal portar: Davantal, taula de fusta o plàstic per tallar, tisores i ganivet que tallin bé, i una bossa de congelats o tuppers per dur-hi el peix.

Aquesta activitat està dirigida a les famílies inscrites a la cistella de #PeixDeCustòdia.

Dia: 11 d’abril, 10:00h.

Lloc: Espai Jove la Fontana, (C/Gran de Gràcia, 190-192).

XERRADA: “PeixDeCustòdia: Quins són i com es pesquen?: Arts de pesca i identificació dels peixos.”

En aquesta xerrada el Dr.Manel Gazo, de SUBMON, explicarà quins arts de pesca utilitzen els nostres pescadors i quines són les característiques i avantatges de la pesca artesanal. També parlarà sobre les espècies de peix que arriben dins la cistella de #PeixDeCustòdia, per a què conegueu els peixos que viuen a l’espai de Canyons del Maresme i aprengueu a identificar-les.

Aquesta activitat és oberta al públic general.

Dia: 17 d’abril, a les 19:00h.

Lloc: Espai Jove la Fontana, (C/Gran de Gràcia, 190-192).

Les dues activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia, que podeu fer clicant aquí.

Aquestes activitats s’emmarquen dins el projecte de #PeixDeCustòdia, impulsat conjuntament per SUBMON i Accionatura i que té com a objectiu potenciar el consum de peix fresc pescat de forma responsable per pescadors artesanals de l’àrea de custòdia marina de Canyons del Maresme.

About The Author