Noves activitats per a aquest octubre!

Publicat 16 d'Octubre de 2015 in Notícies - 0 comments - 0

Ja us podeu apuntar a les noves activitats que s’han organitzat des de SUBMON dins el projecte #PeixDeCustòdia per a aquest mes d’octubre: Una xerrada sobre el projecte, les espècies de peix de la zona i les arts de pesca amb què es capturen, el dia 21 d’octubre, i un taller de cuina amb degustació de #PeixDeCustòdia, el dia 29 d’octubre.

 

XERRADA: “#PeixDeCustòdia: Vols consumir peix de forma responsable?”

En aquesta xerrada SUBMON i Acciónatura, socis del projecte #PeixDeCustòdia, us explicarem aquesta iniciativa que promou el consum responsable de peix, pescat amb arts selectives i de baix impacte en el medi, a les costes de l’espai de custòdia marina “Canyons del Maresme”.

Es parlarà sobre les espècies de peix que podem trobar en aquest espai de custòdia marina i com identificar-les, i s’explicaran les diferents arts de pesca que utilitzen els pescadors de les nostres costes. També s’explicarà com diferents peixateries i restaurants de la zona s’han apuntat a promoure aquest tipus de peix, i quins establiments ofereixen Peix De Custòdia.

Aquesta activitat és gratuïta i oberta al públic general, però agrairíem inscripció prèvia a maresme@submon.org.

Dia: 21 d’octubre, a les 19:00h.

Lloc: Espai Jove la Fontana, (C/Gran de Gràcia, 190-192).

cistella estiu 3 Lara logosantorini palangrer

 

TALLER DE CUINA DE #PeixDeCustòdia.

En aquest taller aprendrem diverses receptes que la cuinera Núria Bàguena ha ideat especialment per al #PeixDeCustòdia. Descobrirem quins plats podem cuinar amb espècies poc conegudes, però d’alt potencial gastronòmic, alhora que rebem alguns consells sobre compra, conservació i preparació del peix. Serà un “showcooking” que acabarà amb una petita degustació dels plats cuinats, i ho farem a l’escola de cuina que la Mireia Carbó acaba d’obrir al barri de Gràcia.

Aquesta activitat és gratuïta però les places són limitades, cal inscripció prèvia a maresme@submon.org. Per qualsevol dubte podeu trucar al 93 213 58 49. 

Dia: 29 d’octubre, a les 19h.

Lloc: Escola de cuina Mireia Carbó (C/Torrent d’en Vidalet 24).

recepta verat papillota Ingredients

 

Aquestes activitats s’emmarquen dins el projecte de #PeixDeCustòdia, impulsat conjuntament per SUBMON i Accionatura, i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és potenciar el consum de peix fresc pescat amb arts selectives i de forma responsable per pescadors de l’àrea de custòdia marina de Canyons del Maresme.

logo #PeixDeCustodia retallada

 

 

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *