Warning: Use of undefined constant MSW_WPFM_FILE - assumed 'MSW_WPFM_FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/submon15/public_html/canyonsdelmaresme.cat/wp-content/plugins/wordpress-file-monitor/wordpress-file-monitor.php on line 39
Cistella #PeixDeCustòdia | Canyons del Maresme

CISTELLA #PEIXDECUSTÒDIA

Home / Peix de Custòdia / Cistella #PeixDeCustòdia

SUBMON va iniciar al 2013 el projecte de venta de peix pescat amb arts menors i a la zona de custodia marina “Canyons del Maresme”. Un pas més per tal de promocionar productes del “mercat de custòdia”, de proximitat i que potenciïn l’ús i la gestió del recurs de forma sostenible, que sigui compatible amb l’existència d’altres espècies.

En Ramon Tarridas (pescador artesanal i president de l’Associació d’Armadors d’Arts Menors de Catalunya (ADAMEC) i de la Plataforma Mediterrànea de Pescadors Artesanals (MedArnet) i en Mauricio Pulido, del Comité de Coogestió del Sonso, són els pescadors artesanals d’Arenys de Mar, que cada setmana ens duien les cistelles de peix de custòdia. Hi podíem trobar diferents varietats de peixos, segons la temporada i el dia: rogers, sargs, besucs, sorells, sonsos, rates, aranyes, bonítols, melves, pagells, mabres, variades, verats, lluços, tacons, pagres, dèntols, corbTots, daurades i petxina lluent.

Foto: Explicació del pescador a un dels tallers de neteja de peix.

Foto: Exemple d’una cistella del Peix de Custòdia.

Funcionament:


– Trobada cada setmana, alternant dimarts i dijous al mes al local de SUBMON (C/Rabassa 49-51).

– Els pescadors porten el peix cap a les 18:30h, i es passa a recollir a partir d’aquesta hora i fins les 20:00h. Si algú té problemes amb aquest horari que ens ho faci saber. Es demana un compromís mínim d’una cistella al mes aproximadament.

– La setmana anterior a la recollida, s’envia per correu l’enllaç a un formulari preguntant la quantitat de peix que voleu per aquell dimarts o dijous (d’1 a 4Kg), i s’ha de contestar abans del dia d’entrega del peix (s’acceptaran canvis d’última hora fins al mateix dimarts o dijous abans de les 15h).

– Existeixen tres formats diferents per rebre el peix:

A. Peix escatat, sense esbudellar. Empaquetatge: bossa orgànica: 11 euros/kg + IVA

B. Peix escatat, esbudellat . Empaquetatge: Tancat al buit en bossa de plàstic: 12,50 euros/kg + IVA

C. Peix escatat, esbudellat i filetejat (amb els caps per a brou). Empaquetatge: Tancat al buit en bossa de plàstic: 13,50 euros/kg + IVA

Des de SUBMON, i acord a la filosofia del projecte apostem per la primera opció, doncs és objectiu nostre que us enfronteu al peix fresc i per descomptat creiem que l’empaquetatge amb bossa orgànica (biodegradable) que després pugui fer-se servir per llençar el rebuig de netejar el peix redueix l’impacte del plàstic.

A aquests preus heu d’afegir els 2 euros per cistella (independentment dels quilos) de la gestió de comandes i local i pel projecte de SUBMON.

– La forma de pagament es realitza al moment i en efectiu. No obstant, si hi ha algun inconvenient o us es més fàcil, sempre podreu fer una transferència bancària a un número de compte que us facilitarem.

– Tot i que el peix ve envasat o en bosses us recomanem que porteu una bossa de plàstic, de congelats o de roba per endur-vos-el, ja que a vegades les bosses poden esta mullades.

– Des de l’entitat es promouen activitats al voltant de l’àrea de custòdia marina, que periòdicament us anirem comunicant. TToters de neteja de peix, visites a la confraria de pescadors, receptes de cuina amb peix, sortides a l’àrea de custòdia, etc.

– En el cas que un dimarts o dijous no arribem a 5 persones apuntades, o els pescadors no hagin pogut sortir a pescar per mala mar, posposarem l’entrega buscant el dia que millor ens vagi a tots.

Aquesta inciativa us permet promoure el consum responsable, alhora que teniu accés a peix fresc del dia.

En aquests moments la cistella de #PeixDeCustòdia es troba aturada per causes alienes a la nostra organització, però estem trebTotant per reprendre l’activitat el més aviat possible.

Per qualsevol consulta, no dubteu a contactar-nos.