Terrina d’aranyes i rates (Uranoscopus Scaber)

Publicat 17 d'abril de 2015 in Peixos - 13
Núria Bàguena

TERRINA D'ARANYES I RATES

INGREDIENTS
(4-racions)

750 g d’aranyes i rates
1 pebrot vermell
200 g cebes
300 g tomàquets madurs
5 branques de Julivert (les fulles)
5 ous
Sal i pebre

PPREPARACIÓ

• Netegeu molt bé peix, que no quedi cap tel negre. Cobriu-lo amb aigua mineral i feu-lo bullir 12 minuts. Reserveu el suc per a fer sopes, el podeu congelar i triar el peix per a que no quedi ni una espina.
• Peleu i piqueu les cebes.
• Escaldeu, peleu i retireu les llavors dels tomàquets.
• Renteu i talleu a daus el pebrot, i retireu el tel blanc i les llavors.
• Piqueu el julivert.

CUINAR EL PLAT

• Sofregiu la ceba picada, a mig fer afegiu el pebrot i, quan sigui cuit, afegiu tomàquet.
• Un cop fet el sofregit retireu-lo del foc, afegiu-hi el julivert picat i el peix triat, i remeneu bé.
• Afegiu els ous batuts i salpebreu al gust.
• Poseu la barreja en un motlle (de volum 1,5 o 2 litres) untat amb mantega i farina de galeta.
• Feu-ho coure al forn moderat a 180ºC, fins que quallin els ous.

Les aranyes i les rates són peixos que es troben a tota la Mediterrània, i a les Ílles és on en trobem un gran receptari.

About The Author