DAURADA A LA SAL (Sparus aurata)

Publicat 4 de setembre de 2015 in Peixos - 0 comments - 3
Autor: Núria Bàguena

DAURADA A LA SAL

INGREDIENTS

(4 racions)

759gr de daurada

300 g de sal gruixuda

PREPARACIÓ

  • Prepareu 300 g de sal gruixuda, podeu posar-hi herbes aromàtiques o espècies, ho barregeu bé, afegiu 60 ml d’aigua i remeneu bé.
  • Netegeu el peix, que quedi ben escatat i sense vísceres.

CUINAR EL PLAT

  • En una plata poseu una capa d’1cm de sal, a sobre hi poseu el peix i a sobre una altre capa de sal, tot ben premsat. El peix ha de quedar completament tapat.
  • Ho poseu al forn 20 minuts, tot i que el temps depèn sempre de la mida del peix.

La daurada té la carn molt blanca, forta i compacte, i amb un cert gust de marisc. És una mica greixosa, molt gustosa i amb gran prestigi culinari, ja que ha estat coneguda i molt valorada des de temps dels romans arreu del món. Els xinesos creien que una dent de daurada sota la llengua donava el do de fer-se invisible, al Japó és un dels peixos utilitzats per a fer sashimi, a Amèrica en fan cebiches i aquí la recepta estrella per aquest peix és a la sal o al forn. 

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *