Arròs amb Espets (Sphyraena sphyraena)

Publicat 30 de juny de 2015 in Peixos - 11
Núria Bàguena

ARRÒS AMB ESPETS

INGREDIENTS
(4 racions)

8 Espets petits de 15 cm
400 g arròs
150 g de pebrot vermell
4 o 5 grans d’alls
4 tomàquets madurs
6 branques de julivert (les fulles)
Sal i pebre
800 ml d’aigua mineral

PREPARACIÓ

• Peleu i piqueu els alls.
• Talleu el pebrot a daus i retireu el tel blanc i les llavors.
• Escateu, retireu les aletes i les tripes als espets, deixeu-los amb el cap.
• Piqueu les fulles de julivert.

CUINAR EL PLAT

  • Poseu el pebrots en una cassola, tot junt amb una mica d’oli.
  • Quan estiguin tendres i cuits, afegiu-hi els tomàquets ratllats.
  • Deixeu-ho coure uns 7 ó 10 minuts a foc suau i afegiu els alls i el julivert picats.
  • Afegiu l’arròs, remeneu i deixeu tot junt dos minuts, afegiu l’aigua (proporció 1 d’arròs per 2 d’aigua).
  • Quan a l’arròs li faltin 5 minuts, poseu els espets amb el cap al centre i radialment aneu omplint la cassola.
  • Deixeu-los coure uns 5 minuts, i amb 2 minuts de repòs de l’arròs ja estarà cuit i ho podeu servir.

Aquesta recepta és de principis del S. XX, dels pescadors de l’Escala

About The Author