Peix de custòdia (aranyes, pagres, sargs, besucs, sorells, sonsos, rates, bonítols i melves)

INGREDIENTS
(4 racions)
600 g de peix de custòdia (aranyes, sorells, pagres, sargs, besucs, sonsos, rates, bonítols, melves…)
4 carxofes
Sal
Pebre
Oli
PREPARACIÓ
- Retireu les fulles exteriors de les carxofes, escapceu la punta, i si al cor tenen borrissol, retireu-lo amb l’ajuda d’un ganivet, i talleu-les a làmines.
- Netegeu i escateu bé el peix.
CUINAR EL PLAT
- En un cassola poseu una mica d’oli, just que cobreixi el fons.
- Quan s’escalfi, poseu una bona capa de carxofes tallades i deixeu-les coure a foc suau uns 5 minuts. No han de quedar cuites del tot.
- Per sobre, poseu-hi els peixos, salpebreu, afegiu un bon raig d’oli i feu-ho coure durant 7 minuts.
- Gireu el peix i feu-lo coure per l’altre costat uns 4 minuts.
- Aquest plat cada temporada el podeu fer amb una verdura diferent, com per exemple amb patates.
Si feu la cassola amb peixos de diverses mides, heu de posar a coure primer els més grans i deixar-los 3 ó 4 minuts abans d’afegir els més petits.