Peix de custòdia (aranyes, pagres, sargs, besucs, sorells, sonsos, rates, bonítols i melves)

Publicat 17 de juliol de 2015 in Peixos - 1
Autor: Núria Bàguena

CASSOLA DE PEIX AMB CARXOFES

INGREDIENTS

(4 racions)

600 g de peix de custòdia (aranyes, sorells, pagres, sargs, besucs, sonsos, rates, bonítols, melves…)
4 carxofes
Sal
Pebre
Oli

PREPARACIÓ

  • Retireu les fulles exteriors de les carxofes, escapceu la punta, i si al cor tenen borrissol, retireu-lo amb l’ajuda d’un ganivet, i talleu-les a làmines.
  • Netegeu i escateu bé el peix.

CUINAR EL PLAT

  • En un cassola poseu una mica d’oli, just que cobreixi el fons.
  •  Quan s’escalfi, poseu una bona capa de carxofes tallades i deixeu-les coure a foc suau uns 5 minuts. No han de quedar cuites del tot.
  • Per sobre, poseu-hi els peixos, salpebreu, afegiu un bon raig d’oli i feu-ho coure durant 7 minuts.
  • Gireu el peix i feu-lo coure per l’altre costat uns 4 minuts.
  • Aquest plat cada temporada el podeu fer amb una verdura diferent, com per exemple amb patates.

Si feu la cassola amb peixos de diverses mides, heu de posar a coure primer els més grans i deixar-los 3 ó 4 minuts abans d’afegir els més petits.

About The Author