Petxina lluent (Callista chione)

Publicat 30 de juny de 2015 in Peixos - 7
Núria Bàguena

LLUENTES AMB SALSA VERDA

INGREDIENTS
(4 racions)

500 g de lluentes
1 ceba
1 cullerada de farina
3 ó 4 brins de safrà
12 branques de julivert (només les fulles)
Sal i pebre

PREPARACIÓ

  • Poseu les lluentes en un colador i esbandiu-les amb aigua.
  • Peleu i piqueu la ceba.
  • En un morter piqueu safrà, julivert i pebre.

CUINAR EL PLAT

  • Poseu les lluentes en una cassola sense aigua, i feu-les obrir.
  • Un cop obertes, reserveu l’aigua que han deixat anar.
  • Sofregiu la ceba. Una vegada feta afegiu-hi una cullerada de farina, remeneu-ho bé i torneu a posar-hi les lluentes.
  • Afegiu la picada del morter, deixatada amb el suc reservat de les lluentes, i deixateu-ho amb una mica del suc de les cloïsses.
  • Deixeu-ho coure uns moments tot junt.

Les salses verdes són molt antigues i ja es feien en temps medieval.

Núria Bàguena

LLUENTES A L'ESTIL THAI

INGREDIENTS
(4 racions)

800 g de lluentes
1 cullerada de mantega
2 cebes tendres
2 grans d’all
2 xiles thai
2 culleradetes de cúrcuma (en pols)
8 fulles de llima kaffir
200 ml de llet de coco
Sal i pebre

 

PREPARACIÓ

  • Peleu i piqueu la ceba tendra.
  • Renteu i traieu les llavors al xile thai, vigileu no tocar-vos els ulls i rentar-vos les mans de seguida, ja que pica molt.
  • Peleu i piqueu l’all.

CUINAR EL PLAT

  • En una paella feu fondre la mantega i fregiu la ceba tendra, afegiu all picat, el xile, net i picat, la cúrcuma, les fulles de llima kaffir i la salsa de peix.
  • Remeneu i deixeu coure 1 minut. Salpebreu al vostre gust.
  • Afegiu la llet de coco, la sal i deixeu coure uns 8 minuts.
  • Incorporeu les lluentes i deixeu-les obrir, retireu les fulles de llima kaffir i serviu.

 

Aquesta recepta la podeu fer amb altres petxines, i també amb gambes.

About The Author