RAP A L’ALL CREMAT (Lophius piscatorius)

Publicat 4 de setembre de 2015 in Peixos - 0 comments - 2
Autor: Núria Bàguena

RAP A L'ALL CREMAT

INGREDIENTS

(4 racions)

800 g de rap
10 grans d’all
250 g de tomàquet
2 llesques de pa (de barra d’1/4 o mitja de pagès de 1/2Kg)
200 ml d’oli d’oliva
Sal al gust
1/4 de got de vi blanc sec

PREPARACIÓ

  • Netegeu el peix.
  • Escaldeu els tomàquets, peleu-los i treieu les llavors, o ratlleu-loes sense pell ni llavors, i piqueu-los.
  • Peleu els alls i fregiu-los fins que estiguin ben rossos, però vigilant que no es cremin, perquè es tornen amargs.
  • Desprès retireu-los i poseu-los en un morter.
  • En el mateix oli fregiu la llesca de pa.
  • Picar-ho bé  i afegir el vi.

CUINAR EL PLAT

  • Poseu una cassola al foc amb oli, afegiu-hi la picada, remeneu-ho, feu-hi donar dues voltes al foc i afegiu-hi els tomàquets picats.
  • Rectifiqueu de sal, deixeu-ho coure uns 10 minuts.
  • Afegiu-hi el peix net i tallat a porcions i feu-lo coure aproximadament uns 7 minuts, tot i que el temps depèn del gruix de cada peix.

El rap abans no era un peix gaire valorat i no es consumia gaire. Aquesta és una recepta d’origen pescador: quan els pescadors tornaven de feinejar al mar, mentre portaven els peixos per vendre, arreglaven les xarxes i posaven a punt la barca per l’endemà, amb el peix petit o no gaire valorat feien plats com aquest.  Però ara, des de fa uns cinquanta anys, és un bon plat de restaurant i està molt valorat.

 

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *