Julivertada de peix amb Sarg (Diplodus sargus)

INGREDIENTS
(4 racions)
1 kg sargs
100 g de molla de pa
½ manat de julivert
Un trosset de gingebre
Un polset de canyella
1 cullerada de mel
300 cl d’aigua
10 ml d’agràs
Sal
PREPARAR EL PLAT
- Netegeu el peix. El podeu tallar a rodanxes o deixar sencer.
- Renteu i piqueu el julivert i l’herba Santa Maria.
- Feu una picada amb la molla de pa i el julivert picats.
- Un cop picat, afegiu-hi el gingebre i la canyella.
- Deixateu-la amb aigua i una mica d’agràs.
CUINAR EL PLAT
- En una cassola poseu la picada de pa junt amb les herbes i les espècies que heu preparat.
- Afegiu l’aigua, i quan arrenqui el bull, poseu-hi la mel.
- Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el peix.
- Feu-ho coure durant 8 ó 10 minuts.
Aquesta recepta és del segle XVII, del Llibre de Cuina de Scala Dei. La recepta original també recomana aquesta salsa per coure ous durs, i també porta Herba de Santa Maria.
L’agràs és el suc del raïm verd, més suau que el vinagre, i també conegut pel nom francès verjus. Si no en trobeu podeu posar un rajolí de vinagre de vi blanc suau.