Julivertada de peix amb Sarg (Diplodus sargus)

Publicat 15 de setembre de 2015 in Peixos - 0 comments - 6
Autor: Núria Bàguena

julivertada de peix (recepta medieval)

INGREDIENTS
(4 racions)

1 kg sargs
100 g de molla de pa
½  manat de julivert
Un trosset de gingebre
Un polset de canyella
1 cullerada de mel
300 cl d’aigua
10 ml d’agràs
Sal

PREPARAR EL PLAT

  • Netegeu el peix. El podeu tallar a rodanxes o deixar sencer.
  • Renteu i piqueu el julivert i l’herba Santa Maria.
  • Feu una picada amb la molla de pa i el julivert picats.
  • Un cop picat, afegiu-hi el gingebre i la canyella.
  • Deixateu-la amb aigua i una mica d’agràs.

CUINAR EL PLAT

  • En una cassola poseu la picada de pa junt amb les herbes i les espècies que heu preparat.
  • Afegiu l’aigua, i quan arrenqui el bull, poseu-hi la mel.
  • Doneu-hi unes voltes i afegiu-hi el peix.
  • Feu-ho coure durant 8 ó 10 minuts.

Aquesta recepta és del segle XVII, del Llibre de Cuina de Scala Dei. La recepta original també recomana aquesta salsa per coure ous durs, i també porta Herba de Santa Maria.

L’agràs és el suc del raïm verd, més suau que el vinagre, i també conegut pel nom francès verjus. Si no en trobeu podeu posar un rajolí de vinagre de vi blanc suau.

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *