Tombet de Seitó (Engraulis encrasicolus)

INGREDIENTS
(4 racions)
400 g de seitons
4 pebrots vermells escalivats
4 patates
3 albergínies
300 de tomàquets
2 grans d’alls
1 branca de farigola
Sal i pebre al gust
PREPARAR EL PLAT
- Netegeu el peix i el fregiu enfarinat, reserveu-lo.
- Prepareu un bon sofregit de tomàquet amb l’all picat i salpebreu.
- Peleu el pebrot vermell a tires llargues.
- Peleu i talleu les patates en rodanxes, més aviat primes, i fregiu-les en una paella amb oli.
- Talleu les albergínies a llesques llargues, poseu-hi sal i deixeu-les reposar una estona.
- Després, escorreu-les i fregiu-les enfarinades.
CUINAR EL PLAT
En una plata per anar al forn, poseu alternativament:
- Una capa de patates
- Una mica de sofregit
- Una capa d’albergínies
- Una mica de sofregit
- Una capa de pebrot
- Una capa de seitons
- Aneu fent capes i a sobre de tot acabeu amb una capa de sofregit de tomàquet.
- Poseu una mica de farigola per sobre, però no en poseu gaire perquè la farigola és molt aromàtica.
- Coeu-ho al forn uns 10 -15 minuts a 180 ºC.
- Podeu servir-ho fred o calent.
El Tumbet és un plat mallorquí, es pot fer només amb les verdures o amb peix, com aquesta recepta amb seitó. També el podeu fer amb mero tallat a rodanxes o amb el peix que preferiu. A Mallorca el seitó es diu Aladroc, i aquest és un plat que allà se serveix a la temporada d’estiu.