Tombet de Seitó (Engraulis encrasicolus)

Publicat 25 de setembre de 2015 in Peixos - 0 comments - 1

INGREDIENTS
(4 racions)

400 g de seitons
4 pebrots vermells escalivats
4 patates
3 albergínies
300 de tomàquets
2 grans d’alls
1 branca de farigola
Sal i pebre al gust

PREPARAR EL PLAT

  • Netegeu el peix i el fregiu enfarinat, reserveu-lo.
  • Prepareu un bon sofregit de tomàquet amb l’all picat i salpebreu.
  • Peleu el pebrot vermell a tires llargues.
  • Peleu i talleu les patates en rodanxes, més aviat primes, i fregiu-les en una paella amb oli.
  • Talleu les albergínies a llesques llargues, poseu-hi sal i deixeu-les reposar una estona.
  • Després, escorreu-les i fregiu-les enfarinades.

CUINAR EL PLAT

En una plata per anar al forn, poseu alternativament:

  • Una capa de patates
  • Una mica de sofregit
  • Una capa d’albergínies
  • Una mica de sofregit
  • Una capa de pebrot
  • Una capa de seitons
  • Aneu fent capes i a sobre de tot acabeu amb una capa de sofregit de tomàquet.
  • Poseu una mica de farigola per sobre, però no en poseu gaire perquè la farigola és molt aromàtica.
  • Coeu-ho al forn uns 10 -15 minuts a 180 ºC.
  • Podeu servir-ho fred o calent.

El Tumbet és un plat mallorquí, es pot fer només amb les verdures o amb peix, com aquesta recepta amb seitó. També el podeu fer amb mero tallat a rodanxes o amb el peix que preferiu. A Mallorca el seitó es diu Aladroc, i aquest és un plat que allà se serveix a la temporada d’estiu.

 

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *