Sopa d’Aranya blanca o capçuda (Trachinus draco)

Publicat 17 de juliol de 2015 in Peixos - 0 comments - 1
Autor: Núria Bàguena

SOPA D'ARANYES BLANQUES

INGREDIENTS
(4 racions)

700 g d’aranyes blanques
200 g de tomàquets madurs
200g ceba
2 grans d’all
15 ametlles torrades
1 fulla de llorer
1 branca de julivert
3 brins de safrà
2 grans de pebre negra
100 g arròs
1,75 l aigua mineral
Sal i pebre

PREPARACIÓ

  • Netegeu molt bé el peix. Que no quedi cap tel negre, que faria tornar amarga la sopa.
  • Peleu i piqueu la ceba.
  • Peleu i piqueu les ametlles torrades.
  • Escaldeu, peleu i retireu les llavors als tomàquets.
  • Piqueu el julivert.

CUINAR EL PLAT

  • Poseu en una olla l’aigua mineral, i feu bullir el peix amb la fulla de llorer, la farigola i el julivert, els dos grans d’all, una mica de sal i el safrà. Feu-ho coure uns 15 minuts.
  • Desprès coleu-ho, guardeu el brou per un cantó i per l’altre trieu tota la carn del peix i esmicoleu-la ben petita.
  • A part, feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet.
  • Poseu a bullir de nou el brou que heu guardat i afegiu el sofregit i els trossets de peix que heu triat, quan arrenqui el bull afegiu l’arròs i feu-ho bullir uns 12 minuts. El temps depèn de la qualitat de l’arròs i també si us agrada al dente o més cuit.
  • A mitja cocció, piqueu un gra d’all i les ametlles, afegiu-hi un raig d’oli i poseu-lo a l’olla on bull la sopa.
  • Rectifiqueu de sal i pebre al gust.
Les aranyes són uns del peixos més gustosos, en els mercats de peix de les Ílles Balears sempre se’n troben i és un peix molt valorat. Queda molt bé a les sopes i és perfecte per fer fumets.

About The Author

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *