Sorell amb tàperes al forn (Trachurus trachurus)

Publicat 2 de març de 2015 in Peixos - 1
Autor: Núria Bàguena

SORELLS AMB TÀPERES AL FORN

INGREDIENTS:
(4 racions)

8 sorells (de 40g-60g )
3 cebes
1 gra d’all
2 cullerades soperes de tàperes
2 fulles de llorer
2 branques de farigola
150 ml oli d’oliva extra verge
200 ml de vi blanc
Sal i pebre

PREPARACIÓ:

• Escalfeu el forn a 220 0C/termòstat 7.
• Escateu, traieu vísceres i aletes dorsals i laterals als sorells.
• Peleu i talleu a rodanxes fines les cebes.
• Piqueu l’all.

CUINAR EL PLAT

• En una plata per anar al forn, poseu la meitat de la ceba tallada, a sobre poseu els sorells salpebrats, per sobre poseu la resta de la ceba, espolseu-hi la farigola, les fulles de llorer, afegiu l’all i les taperes.
• Ruixeu-lo generosament amb vi blanc i amb un bon raig d’oli.
• Deixeu coure a 200ºC uns 10-12 minuts o fins que el peix estigui al vostre gust.

Els peixos al forn queden molt gustosos, si són petits els heu de tapar mentre couen perquè poden quedar eixuts i als últims 5 minuts destapar-los.

About The Author