Variada amb suc i picada (Diplodus vulgaris)

Publicat 17 d'abril de 2015 in Peixos - 20
Autor: Núria Bàguena

VARIADES AMB SUC I PICADA

INGREDIENTS
(4 racions)

4 variades de 100 o 150 g
10 ametlles torrades
3 branques de julivert (només les fulles)
2 grans d’all
200 ml de vi blanc
50 ml d’aigua
Sal i pebre
2-3 brins de safrà
50 g de farina

PREPARACIÓ

• Netegeu el peix i escateu-lo.
• Teniu dues opcions: enfarinar el peix i fregir-lo, o reservar-lo a part i posar-lo cru.
• Pelar l’all i laminar-lo.
• Picar el julivert.

CUINAR EL PLAT

• Fregiu l’all laminat i, un cop enrossit, poseu-lo en un morter.
• Piqueu l’all juntament amb el safrà i les ametlles torrades i pelades.
• Un cop ben picat deixateu-ho amb l’aigua.
• Poseu la picada desfeta i el vi en una cassola o paella, i deixeu bullir 5 minuts.
• Afegiu els peixos, prèviament fregits o en cru, i deixeu-los coure 4 minuts. Amb compte gireu-los i deixeu coure per l’altre costat uns 3 o 4 minuts. El temps de cocció depèn de la mida del peix.

Aquesta cassola si la voleu fer més de festa li podeu afegir lluentes o petxines, als últims 5 minuts.

About The Author